Over WADzzp.nl

Brug-Wadzzp Waarom WADzzp.nl ?
Volgens een telling van de KvK (2013) telt Waddinxveen 1500 ZZP’ers. Burgemeester Cremers zei recent, april 2015,  tijdens een netwerkevent waar ik bij was: “Ik ken geen ZZP’ers en weet niet hoeveel Waddinxveen er heeft”. Daar wil WADzzp.nl dus verandering in brengen. Doe jij mee?

Zichtbaar of onzichtbaar?
“Ik heb geen winkel, maar klanten weten me via via prima te vinden. Ik hoef daarom niet op WADzzp.nl”, hoor ik dikwijls. Of: “Ik vind ZZP’er geen goede naam, ik ben vakman!” Mijn antwoord is dat wij als groep van eenmanszaken er trots op mogen zijn dat wij ons eigen bedrijf hebben, onze eigen werkgelegenheid scheppen. Wij kiezen voor het vrije ondernemerschap. ZZP’er is voor mij persoonlijk een geuzennaam, ik ben trots op mijn bedrijf. En dat wil ik ook laten zien. En jij?

En mijn concurrenten dan?
Staan mijn “concurrenten” ook op WADzzp.nl? Ja, WADzzp.nl is voor alle Waddinxveense ZZP’ers. Er is geen selectie of ballotage. Dus ook jouw vakgenoten staan op WADzzp.nl. Dit platform is een soort van collectief, wij met z’n allen tonen ons gezicht aan collega-ZZP’ers en aan Waddinxveen in bredere zin: aan potentiële klanten, aan de Gemeente, aan de bedrijven die vertegenwoordigd zijn in aan de bedrijven die georganiseerd zijn in OPW, aan iedereen !

Door verbinden, samen sterker!
ZZP’ers doen hun eigen ding, zijn solisten die verbinding zoeken als het voor een project nodig is. Maar, er zijn ook algemene doelen die we met elkaar kunnen bereiken. Zoals erkenning van en waardering voor ZZP’ers, meer opdrachten van de Gemeente Waddinxveen voor ZZP’ers, betaalbare bedrijfsruimten voor ZZP’ers, steun voor starters, en steun voor als het even niet zo lekker gaat, et cetera. En als groep ZZP’ers kunnen we ons beter profileren naar de ondernemersverenigingen OVW en ICW.

Waarom kost mijn vermelding op WADzzp.nl 24 euro?
De financiële bijdrage voor vermelding op WADzzp.nl is 24 euro ex. 21% BTW.  Deze bijdrage wordt gebruikt om kosten te dekken en voor het ontplooien van activiteiten

.

Bedrijf zoeken op WADzzp.nl?
ZZP’ers in Waddinxveen zijn werkzaam in een scala aan branches. U vindt die op dit platform. U kunt zoeken op categorie en op naam van een individuele ZZP’er. Bij elke ZZP’er staan de bedrijfsgegevens vermeld en er is een mogelijkheid tot doorklikken naar de website. Met dit initiatief kunt u zeker een passende aanbieder vinden.

Dankwoord
Dank gaat uit naar Frank de Man voor het logo-ontwerp van WADzzp.nl, Marcel Binken voor de eerste versie van deze site en Kees Lamper voor de tweede periode van de site. Thans is WADzzp.nl in onderhoud bij Rob Kooiman van MijnBedrijf365.

Tenslotte
WADzzp.nl is een vervolg op eerder initiatieven die zijn gedaan voor ZZP’ers. In 2013 was er de ZZP-avond op het Gemeentehuis, i.s.m. KvK en Gemeente Waddinxveen waar ca. 60 ZZP’ers aanwezig waren. In 2014 is de Facebookgroep ZZP Waddinxveen opgestart en nu WADzzp.nl.

Nieuwe intitiatieven zijn de jaarlijkse ZZP-Markt en het 2-maandelijkse ZZP-Café.  Tevens is WADzzp.nl vertegenwoordigd in overleg met de gemeente Waddinxveen. Doe jij ook mee?

Theo van Eldik
initiatiefnemer WADzzp.nl